Partner worden?
Logo Eerlijke Uitvaarten

Atente Uitvaartbegeleiding

Een eerlijke uitvaart betekent voor mij niet alleen openheid over de kosten voor en van een uitvaart, maar ook openheid over mogelijkheden en keuzes die gemaakt kunnen worden.

Dat kosten 1-op-1 worden doorberekend, was voor mij geen keuze maar een vanzelfsprekend uitgangspunt toen ik mijn eigen uitvaartonderneming startte.

Informatie op atente.nl

Judit MeijerVoordat ik mijn opleiding voor uitvaartbegeleider begon, wist ik ook niet écht wat en dat er zo veel mogelijk is. Het gaat mij niet er echter niet om dat er van alles uit de kast wordt getrokken, maar wel dat het een uitvaart wordt waar iedereen de overledene en zichzelf in herkent. Door verdriet en vermoeidheid kunnen er soms keuzes worden gemaakt – die wellicht niet gemaakt zouden zijn als men beter geïnformeerd zou zijn. Daarom heb ik veel informatie op mijn site staan. Niet alleen over mogelijkheden maar ook indicaties van de kosten bij een bepaalde keuzes.

Kosten en offerte

Bedragen en kosten worden in principe al tijdens het gesprek of de gesprekken genoemd en benoemd waardoor keuzes wellicht ook aangepast kunnen worden. Nadat duidelijk is hoe de uitvaart er uitziet, kan ik de offerte opmaken. De offerte overhandig ik ter informatie en ondertekening tijdens de volgende ontmoeting, die meestal de volgende dag plaatsvindt. Op de uiteindelijke factuur na de uitvaart staan de bedragen van de rekeningen die ik van anderen ontvang. Tenzij er – na de opmaak van de offerte – andere keuzes zijn besproken en gemaakt, zijn de bedragen gelijk aan de offerte.

Bij de eindfactuur ontvangt de opdrachtgever (nabestaande) ook de rekeningen. De eindfactuur van een uitvaart is daardoor te controleren. Na een wensengesprek bied ik vaak meerdere offertes aan, waardoor ook de verschillende kosten bij verschillende keuzes duidelijk worden. Na een wensengesprek stuur ik deze soms per mail of post.

Variabele aannamekosten voor het begeleiden van de uitvaart

De aannamekosten baseer ik op een geschatte aantal uren dat ik verwacht met een uitvaart bezig te zijn. De hoogte van de aannamekosten zijn afhankelijk van de grootte.
Ik heb de meest voorkomende onderdelen die nabestaanden zelf kunnen soms willen doen of maken, benoemd in het tarievenoverzicht op mijn site. Gebeurt dit, dan trek ik een bedrag van de aannamesom af. Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van de rouwkaart, de uitvaartkist, baar of het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente. Omdat ik niet wil dat mensen op de tijd hoeven te letten, heb ik voor deze werkwijze gekozen. Voor kleinere uitvaarten of bij weinig wensen is het ook mogelijk dat ik mijn werkzaamheden per uur bereken. Geen eenheidsprijs dus, maar een eerlijke prijs die zich aanpast aan de grootte van de uitvaart.

Samen een uitvaart vormgeven
Atente betekent ‘met aandacht’ in de universele taal Esperanto. Uitvaartbegeleider is een dienend beroep, maar niet op een betuttelende manier. Er ‘moeten’ dingen gedaan en geregeld worden.
Door de tijd te nemen om met elkaar te spreken, geven we samen vorm aan de uitvaart en het afscheid zoals u dat voor ogen heeft.
Openheid, tijd, rust en aandacht zijn de kernwoorden van de werkwijze die ik met Atente uitvaartbegeleiding wil uitstralen.

Wilt u contact opnemen bij overlijden of voor een wensengesprek?
Atente uitvaartbegeleiding – Judit Meijer – is gevestigd in Amsterdam

Judit Meijer
T. 06 2897 3389
E. info@atente.nl
W. www.atente.nl

Eerste Oosterparkstraat 174B
1091 HJ Amsterdam

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.