Partner worden?
Logo Eerlijke Uitvaarten

Onder Ons Uitvaart

Natuurlijk zijn mensen verdrietig, overvallen en vaak ook onervaren als ze een naaste verliezen. Daarom is het belangrijk dat er iemand meedenkt die je kunt vertrouwen.

In de begeleiding van families ga ik uit van wat mensen wél kunnen. Zij kennen de overledene en weten wat goed voelt en passend is. Door het afscheid samen vorm te geven, krijg je weer een beetje regie en wordt het passend bij de overledene én de naasten.

Het begeleiden van mensen die te maken krijgen met verlies, verdriet en rouw vind ik wezenlijk werk en doet mij tot mijn recht komen. In de week van de uitvaart kom ik dagelijks langs en help families stap voor stap tot een passend goed voelend afscheid.

Zelfregie

Voor wie regie belangrijk is, helpt het om bij leven al een keer stil te staan bij het laatste afscheid. Steeds meer mensen doen dat, soms noodgedwongen door ziekte, maar vaak ook doordat ze eens ervaren hebben hoe ze het niet willen. Door er bij leven al een keer bij stil te staan, biedt je nabestaanden een leidraad en dat geeft ruimte en richting in de week van de uitvaart. Ook kan je veel geld besparen omdat er geen druk is van tijd of emoties.

Als je het bijvoorbeeld zonde vindt om veel geld aan een kist uit te geven, kan je dat kenbaar maken. Wanneer naasten dat weten, willen ze graag voldoen aan je wens. Maar als ze dat niet weten, vinden ze het doorgaans moeilijk om te zeggen: ‘doe maar de goedkoopste kist’.

Natuurlijk hoef je niet alles te weten: wat je weet kan je kenbaar maken en wat je niet weet -of wat je niet uitmaakt- kan je aan naasten overlaten. Een informatiegesprek met een kostenraming -indien gewenst in combinatie met een verzekeringscheck- is bij Onder Ons Uitvaart gratis en vrijblijvend.
Bel voor een afspraak: 06 19 98 50 15.

Eerlijke uitvaarten

In de week van de uitvaart moeten veel beslissingen genomen worden. Bij de keuzes die gemaakt worden zijn er steeds verschillen in bijbehorende prijskaartjes. Thuis opbaren is bijvoorbeeld veel goedkoper dan opbaren in een rouwcentrum. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om mensen steeds helder te informeren over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten, voordat zij de keuze maken. Gedurende de week maken mensen gebruik van allerlei verschillende diensten en producten. De laatste verzorging en opbaring, een rouwauto, een kist, baar of wade, de kennisgeving, een afscheidslocatie, muziek, de catering etc. Al met al lopend de kosten vaak behoorlijk op.

In samenspraak met de familie geef ik het afscheid zo vorm dat het passend is én betaald kan worden. Dat elke keuze gedurende de week bewust gemaakt wordt en dat mensen weten welk prijskaartje aan de betreffende keuze hangt. Op die manier komen geen akelige verrassingen achteraf over de nota en kunnen mensen met tevredenheid terug kijken op het afscheid.
Het concept van Eerlijke Uitvaarten past goed bij mijn werkwijze omdat helder is wat ik doe voor mijn tarief en dat alle andere diensten en producten gespecificeerd op de kostenraming en eind nota staan zonder provisie of winstmarges.

Zie voor een toelichting op mijn tarief: www.onderonsuitvaart.nl

Onder Ons Uitvaart

Mariele

Mariele Mijnlieff

D. Triezenbergstraat 30
9921 PG Stedum

T. 06 19 98 50 15
E. info@onderonsuitvaart.nl
W. www.onderonsuitvaart.nl

Onder ons video
Speel video
Bekijk video
Wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.