Eerlijke Uitvaarten te gast bij Meldpunt

In iedere aflevering van Meldpunt staat één thema centraal. De onderwerpen variëren van slecht financieel advies, oplichting bij aankopen en misstanden in de zorg tot tekorten bij de pensioenfondsen. Aanstaande vrijdag is het zover: dan is Harry Haandrikman te gast bij Meldpunt. Dan staat de onduidelijkheid omtrent ondoorzichtige uitvaartkosten van Monuta centraal. Hoe kan het dat basale uitvaarten bij Monuta vele duizenden euro’s moeten kosten? Wie om een specificatie van de rekening vraagt, krijgt niet altijd antwoord of een verklaring over de hoogte van de kosten.

Hoge kosten uitvaart

Eliot Schuchart verliest zijn tweelingbroer Alistair, maar die had geen uitvaartpolis en geen spaartegoed om zijn uitvaart van te betalen. Eliot besluit zelf die kosten te dragen en wil een sobere maar waardige uitvaart voor zijn broer. Als uitvaartbedrijf Monuta een offerte van 5000 euro stuurt naar meneer Schuchart besluit hij, vanwege die hoge prijs, er vanaf te zien. Maar aangezien Monuta het lichaam van zijn broer al heeft vervoerd van het ziekenhuis naar een eigen koelcel, moet meneer Schuchart 3400 euro betalen. Dat weigert hij waarop Monuta het lichaam gijzelt.

Eerlijke Uitvaarten in Meldpunt

In de studio reageert MAX Ombudsman Jeanine Janssen en doen ontevreden klanten en oud-medewerkers van uitvaartbedrijven hun verhaal. Harry Haandrikman vertelt over het predicaat “Eerlijke Uitvaarten”. Eerlijke Uitvaarten wil de vernieuwende en stuwende kracht zijn achter eerlijk zaken doen in de uitvaartbranche. Daarbij is transparantie het sleutelwoord. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, rekent een Eerlijke Uitvaarten-uitvaartverzorger één tarief voor zijn of haar complete dienstverlening. Al het andere dat wordt ingekocht voor de uitvaart van uw dierbare wordt 1-op-1 doorberekend. Dus zonder marges, toeslagen, winstopslag

Meldpunt

MAX Meldpunt is een consumentenprogramma van Omroep MAX. Het programma wordt op NPO 2 uitgezonden sinds 2010. De presentatrice van het programma maar ook verslaggever ter plaatse is Elles de Bruin. Zij wordt bijgestaan door Jantine Stoel en door Rogier de Haan of Jeanine Janssen, beide jurist en werkzaam als MAX ombudsman. In het programma worden onderwerpen behandeld die door de kijkers worden gemeld bij de redactie. Voor gemelde problemen wordt gezocht naar een oplossing. Er wordt onder meer aandacht besteed aan slechte (financiële) adviezen, oplichting bij (internet) aankopen, misstanden in de zorg en tekorten bij de pensioenfondsen en de gevolgen daarvan.