Partner worden?
Logo Eerlijke Uitvaarten

Bijkomende kosten

Wat de uiteindelijke kosten van een uitvaart zijn, is afhankelijk van de persoonlijke wensen van de overledene en nabestaanden. Het is mogelijk om voor een eenvoudige uitvaart te kiezen, met enkel de standaarddiensten. Uiteraard kan er gekozen worden voor een luxere kist, meer bloemen of uitgebreide catering. Houd er rekening mee dat het kostenplaatje met bepaalde keuzes er iets anders uit gaat zien.

Meest voorkomende kostenposten

Er zijn een aantal kostenposten bij een uitvaart waar u rekening mee moet houden. Belangrijk is om vooraf een duidelijk beeld te hebben van de totale kosten en deze afspraak op papier te zetten. Zo komt u achteraf niet voor een verrassing te staan. De kostenposten waar u in elk geval rekening mee moet houden zijn onder andere het vervoer, de kist, de plechtigheid en de kosten voor een uitvaartverzorger

Extra kosten

U kunt de uitvaart zelf zo klein of groot opzetten als u wilt. Wilt u bepaalde muziek laten horen tijdens de uitvaart, dan is een geluidsinstallatie nodig. Een mooie foto op de kist maakt de uitvaart een stuk persoonlijker. Wellicht is er de wens om de koster van de kerk de klok te laten luiden of moet er rekening gehouden worden met parkeerkosten. Ook de grootte van de groep genodigden voor de uitvaart is van invloed op de kosten. Al deze zaken maken de dienst een stuk persoonlijker en moeten meegenomen worden in het totale kostenplaatje. 

Aannametarief uitvaart

Een uitvaartverzorger vraagt meestal om een aannametarief. Dit aannametarief is een basisbedrag waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Bij dit bedrag horen een aantal diensten. Alles wat niet redelijkerwijs onder het regel- of aannametarief valt, wordt op de uitvaartfactuur gespecificeerd in rekening gebracht. Vraag vooraf welke diensten onder het aannametarief vallen, om verrassingen te voorkomen. 

Wilt u meer weten over de bijkomende kosten van een uitvaart?

Neem contact met ons op