Partner worden?
Logo Eerlijke Uitvaarten

Plechtigheid

De plechtigheid is een laatste samenkomst om samen afscheid te nemen van de overledene. Een plechtigheid kan plaatsvinden in de aula van een begraafplaats of crematorium. U kunt deze samenkomst zelf vormen met gekozen woorden, foto’s, bloemen of muziek.

Invulling van de plechtigheid

Afhankelijk van de geloofsovertuiging of beschikbaarheid kan een plechtigheid op een heleboel locaties gerealiseerd worden. Een begraafplaats of crematorium heeft meestal een ruimte beschikbaar die ruimte biedt voor een mooie plechtigheid. Ze beschikken over een professionele geluidsinstallatie en de mogelijkheid om videobeelden te tonen tijdens de dienst. Een andere mogelijkheid is een plechtigheid in de kerk of moskee die aansluit op de geloofsovertuiging van de overledene.

Plechtigheid op een alternatieve locatie

Steeds vaker houdt men de afscheidsplechtigheid op een alternatieve locatie. Dat mag van alles zijn. Zo zijn er plechtigheden in tuinen gehouden, restaurants, buurthuizen en bedrijfskantines. Het enige waar u dan rekening mee moet houden, is dat een dienst op zo’n locatie in overleg met de eigenaar wordt gerealiseerd. Met goede communicatie is gelukkig heel veel mogelijk.

Kosten plechtigheid

De kosten die komen kijken bij een plechtigheid kunnen uit verschillende onderdelen bestaan. Er moet een ruimte gehuurd worden om de ceremonie in plaats te laten vinden. Er worden kosten gemaakt voor bloemen, eventuele catering en mogelijke verdere invulling. Uw uitvaartverzorger kan u een indicatie van de kosten geven op basis van uw wensen.

Wilt u meer weten over de plechtigheid?

Neem contact met ons op