Partner worden?
Logo Eerlijke Uitvaarten

Rouwkaarten

Een rouwkaart is het laatste document waar de naam van de overledene op wordt vermeld. Het is dus belangrijk dat voor de overledene zorgvuldig een overlijdenskaart wordt uitgezocht. Vooraf kunt u zich verdiepen in de keuze van de rouwkaart. Er is van alles mogelijk betreffende de opmaak en de boodschap op de kaart.

Wat kosten rouwkaarten

De kosten van rouwkaarten vallen in drie delen uiteen. Zo betaalt u voor het ontwerpen en zetten van de rouwkaarten. Daarna komen de kosten van het drukken en die van de afwerking. Tenslotte moeten de enveloppen, de rouwzegels en de verzendsets worden betaald. De uitvaartverzorger kan een goede inschatting maken van de te verwachten kosten voor de rouwkaarten. Bedenk dat door de relatief hoge basiskosten (ontwerp/zetten) een kleine hoeveelheid rouwkaarten relatief duurder is dan een grotere hoeveelheid.

De tekst op de overlijdenskaart

De tekst die op de rouwkaart komt te staan wordt vaak samengesteld door de nabestaanden. Omdat een overlijden vaak onverwacht gebeurt is er niet gelijk een tekst voorhanden. De uitvaartverzorger heeft dan voorbeelden voor u, zodat u makkelijker kunt bedenken welke tekst op de rouwkaarten moet komen te staan. U kunt er ook voor kiezen om de rouwkaart een persoonlijk karakter te geven door er bijvoorbeeld een foto of afbeelding van de overledene persoon op te plaatsen.

Rouwkaarten ontwerpen

De opties voor het ontwerpen van rouwkaarten zijn eindeloos. Zo zijn er de klassieke rouwkaarten op roomwit karton met een grijs kader. Maar er bestaan natuurlijk genoeg mogelijkheden voor een persoonlijk ontwerp. Zo kunt u kiezen voor overlijdenskaarten van hoogglans in alle vormen en kleuren die u maar kunt verzinnen. Een klassieke rouwkaart is meestal wel voordeliger dan een helemaal zelf ontworpen kaart.

Wilt u meer weten over rouwkaarten? 

Neem contact met ons op