Partner worden?
Logo Eerlijke Uitvaarten
Waarom heten wij Eerlijke Uitvaarten?

Waarom heten wij ‘Eerlijke Uitvaarten’?

Als een uitvaartverzorger na een melding bij een familie over de drempel stapt, dan treft hij vaak nabestaanden aan die moe zijn en overmand door verdriet. Helder nadenken is meestal even moeilijk. De uitvaartverzorger is daarentegen fit en goed voorbereid. De verhouding is op dat moment niet gelijkwaardig, niet eerlijk.

Een familie heeft iemand nodig die voor hun belangen gaat staan. Iemand die ze bij de hand neemt en samen met de familie de beste keuzes maakt. Maar als de uitvaartverzorger zélf belangen heeft bij iedere keuze die gemaakt wordt, dan kun je je afvragen of de belangen van de familie nog wel voorop staan. Wij denken van niet.

Bij Eerlijke uitvaarten brengen we de eerlijkheid in de verhouding tussen de familie en de uitvaartverzorger terug. Dit doen we door duidelijk te vertellen wat onze dienstverlening kost. Dat noemen we het aanname- of regeltarief. Daarnaast vertellen we wat de inkopen voor de uitvaart kosten. Over die inkopen worden geen toeslagen berekend. De uitvaartverzorger verdient hier dus niets aan.

Als de uitvaartverzorger zou vinden dat hij te weinig verdient, dan kan hij zijn aanname-/regeltarief verhogen. Het is dus altijd duidelijk wat de dienstverlening kost en wat de rest kost. Dat is transparant, dat is Eerlijk!

Eerlijk vs oneerlijk

Zijn alle andere uitvaartverzorgers in Nederland dan niet eerlijk? Dat hangt ervan af wat je eerlijk vindt. Als het gaat om hoeveel er verdiend wordt, dan kunnen we stellen dat er genoeg uitvaartverzorgers zijn die onderaan de streep ongeveer hetzelfde in rekening brengen als een gemiddelde Partner van Eerlijke Uitvaarten. Ze vragen dan een lager aanname-/regeltarief en sprokkelen met marges op de inkopen de verdienste bij elkaar.

Je kunt je afvragen waarom ze dat doen. Met een laag aanname-/regeltarief ‘lijk’ je misschien voordeliger. Maar je hebt nog steeds belangen bij de keuzes die een familie maakt. Wiens belangen wegen dan het zwaarst? Onafhankelijk een familie bijstaan, is op deze manier niet mogelijk.

Omdenken

Eigenlijk zitten al heel veel uitvaartverzorgers op de lijn van Eerlijke uitvaarten en is het maar een hele kleine stap om wél die onafhankelijke uitvaartverzorger te zijn die de belangen van de familie voorop zet. Naast de duidelijkheid die dat geeft aan families voelt het ook veel fijner om open en oprecht in contact te staan.

Uitvaartverzorgers met een ‘ander’ verdienmodel dan Eerlijke Uitvaarten zijn dus niet per definitie oneerlijk.


Waarom heten wij Eerlijke Uitvaarten?