Partner worden?
Logo Eerlijke Uitvaarten

Over ons

Op het moment dat u met het overlijden geconfronteerd wordt van iemand van wie u heel veel houdt, start een hectische periode. Er moeten opeens heel veel beslissingen in korte tijd genomen worden en helder nadenken is vaak lastig. Op dat moment wilt en móet u iemand naast u hebben staan die u helemaal kunt vertrouwen. Een uitvaartverzorger met het Eerlijke Uitvaarten-predicaat is iemand die u helemaal kunt vertrouwen.

Één tarief voor de complete dienstverlening

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, rekent een Eerlijke Uitvaarten-uitvaartverzorger één tarief voor zijn of haar complete dienstverlening. Al het andere dat wordt ingekocht voor de uitvaart van uw dierbare wordt 1-op-1 doorberekend. Dus zonder marges, toeslagen, winstopslag of hoe dat ook genoemd wordt. Kortom, de kist, de kaarten, bloemen, de koeling, schaarwagen, vervoer, alles tegen de inkoopprijzen van de uitvaartverzorger. Op verzoek kan de uitvaartverzorger zijn inkoopfacturen ook laten zien. Dat is transparant, dat is eerlijk.

Dit heeft een aantal voordelen:

– De uitvaartverzorger kan, niet belast door andere belangen, de opdrachtgever eerlijk adviseren en helpen
– U weet precies wat de dienstverlening van de uitvaartverzorger kost
– Eerlijke Uitvaarten zijn door de grote transparantie bijna altijd voordeliger

Betaalbare uitvaart 

Ons grote streven is dat de gemiddelde kosten van een uitvaart zullen dalen. Daar waar een uitvaart nu (2020) nog gemiddeld € 8000,- kost, willen we graag dat deze in 2029 nog maar € 6.500,- of minder kost. Een daling dus van € 1.000,- of meer per uitvaart. Gecorrigeerd voor inflatie uiteraard.

Met een groeiend aantal uitvaarten in Nederland van nu 150.000 moet dit een significante kostenbesparing opleveren.

Samen een mooie uitvaart neerzetten

Iedere uitvaart moet de nabestaande een ‘samen’-gevoel geven. Zich bij de hand genomen voelen om met elkaar een mooie uitvaart neer te zetten. Dat betekent goed luisteren, invoelen en daadkrachtig zijn. Samen betekent ook dat alle partners van Netwerk Eerlijke Uitvaarten elkaar helpen en bijstaan waar nodig en samenwerken om nog efficiënter te kunnen zijn.

In heel ons handelen en communiceren streven we naar optimale transparantie. Duidelijkheid over wie we zijn, wat en hoe we iets doen en wat iets kost. We werken vanuit ons hart en willen de belangen van nabestaanden op een zo mooi mogelijke manier behartigen. 

Voor alle partijen moet het ‘goede gevoel’ leidend zijn. Voor de uitvaartverzorger het gevoel dat deze goed en op een eerlijke manier heeft kunnen helpen en voor de nabestaanden dat zij zich goed geholpen voelen. Zonder enig voorbehoud. 

7 Zekerheden van een Eerlijke Uitvaartverzorger 

  • Uw wensen staan bij een uitvaart op de eerste plaats  
  • U ontvangt zo mogelijk binnen 24 uur na het regelgesprek een gedetailleerde en zo compleet mogelijke kostenbegroting voor de hele uitvaart 
  • Het aannametarief ligt van tevoren vast  
  • Alle inkopen voor de uitvaart worden zonder toeslagen doorberekend 
  • Door de uitvaartverzorger zelf uitgevoerde onderdelen van de uitvaart worden tegen marktconforme inkoopprijzen doorberekend 
  • Indien gewenst krijgt u inzicht in de inkoopnota’s van de betreffende uitvaart  
  • Écht onafhankelijk advies van de uitvaartverzorger

Vind een uitvaartverzorger in uw regio