Partner worden?
Logo Eerlijke Uitvaarten

Rouwadvertenties

Naast het gebruik van rouwkaarten is een rouwadvertentie een mooie manier om een overledene te herdenken en afscheid te nemen. U kunt hiermee andere mensen bereiken en het is goed om na te denken wat voor soort advertentie u graag wilt en wat de boodschap moet zijn.

Wat zijn de kosten van rouwadvertenties

Er zijn verschillende manieren om een rouwadvertentie te publiceren, maar veelal wordt er gekozen voor een geprinte advertentie in een krant naar keuze. De kosten van het plaatsen van zo’n overlijdensadvertentie hangen af van een aantal zaken. De prijs voor een advertentie in een regionaal dagblad is bijvoorbeeld een stuk lager dan eenzelfde advertentie in een landelijke krant. Ook de grootte van de advertentie heeft invloed op de prijs van een rouwadvertentie. Vaak worden de tekst en opmaak van de rouwkaart gebruikt als basis voor de advertentie.

Naast print is een online rouwadvertentie ook een mogelijkheid. Er zijn diverse herdenkingssites die de ruimte bieden om een overlijdensadvertentie te plaatsen en te delen. Verder kunnen sociale media een uitkomst bieden bij de plaatsing van een rouwadvertentie. Kijk goed wie u wilt bereiken en sluit uw keuze hierop aan. De overledene kan vooraf ook al aangegeven hebben wat zijn of haar wens was aangaande de publicatie van een rouwadvertentie.

Een rouwadvertentie schrijven

Het schrijven van een rouwadvertentie is niet eenvoudig, zeker kijkend naar de situatie waar u zich op dat moment in bevindt. Gelukkig kan een uitvaartverzorger u ondersteunen bij het opstellen van een mooie tekst voor in de overlijdensadvertentie. Een zelfgeschreven uiting is hierbij mogelijk, maar u kunt ook kiezen voor een gedicht of spreuk. Ook het publicerende medium heeft vaak bepaalde richtlijnen die aangeven hoe het bericht er ongeveer uit moet komen te zien. Maar boven alles staat natuurlijk dat u mag kiezen wat u wilt.

Wilt u meer weten over rouwadvertenties? 

Neem contact met ons op