Condoleance

Condoleance

Medeleven aan de nabestaanden betuigen

Condoleren wil zeggen: medeleven tonen aan de nabestaanden met het verlies van een dierbare. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Het houden van een condoleanceavond is één van de meest voorkomende manieren van condoleren.

Moment van condoleance

Voor de condoleance wordt altijd een moment gekozen kort voor of na de crematie of begrafenis. Vaak drinkt men na de crematie of begrafenis een kopje koffie in het rouwcentrum en hebben mensen daar de gelegenheid om te condoleren. Regelmatig kiest men voor een condoleance aan de vooravond van de dag van de uitvaart. Dat is dan meestal op de plek waar de overledene ook is zodat mensen ook afscheid kunnen nemen.

Condoleanceregister

Tijdens het condoleren is er vaak ook een condoleanceregister aanwezig. Hierin kunnen belangstellenden een persoonlijke boodschap met naam en adres noteren. Dit register overhandigt de uitvaartondernemer na de uitvaart aan de nabestaanden. Vaak heeft een uitvaartondernemer zijn eigen condoleanceregister, maar er zijn natuurlijk ook condoleanceregisters elders verkrijgbaar.

Aankleding condoleance

Er is echter een trend om de condoleance steeds rijker aan te kleden. Een condoleance met borrelhapjes en witte wijn is allang niet vreemd meer. Steeds vaker wordt het leven van de overledene gevierd in plaats van dat om zijn of haar dood wordt getreurd.

Kosten condoleance

De huur van de condoleanceruimte en de genoten consumpties maken een deel van de uitvaartkosten.

Meer weten over Condoleance?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.