Kisten en opbaarplanken

Kisten en opbaarplanken

De keuze in rouwkisten en opbaarplanken is groot.

Bij een uitvaart hoort natuurlijk ook een rouwkist of opbaarplank. Deze ze zijn er van goedkoop tot ontzettend duur. De uitvaartkosten worden dus behoorlijk beïnvloed door de keuze die je hierin maakt.

Kisten

De meeste overledenen worden in een kist begraven of gecremeerd. Daarbij kiest het overgrote deel van de nabestaanden voor een kist in de basisuitvoering. Dit is een kist van spaanplaat met een nette folie met eikenstructuur. Alles is echter mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een biologisch afbreekbare kist, een sierlijke kist of juist een sober exemplaar. De mogelijkheid om een kist persoonlijk te maken is er natuurlijk ook. Zo kunt u een kist (laten) schilderen, of (laten) ontwerpen.

Opbaarplank

Met de opkomst van natuurbegraven wordt ook de opbaarplank steeds populairder. Dit is een plank met handvatten waarop de overledene wordt gelegd. De overledene ligt dan wel op deze opbaarplank in een lijkwade gewikkeld zodat deze zelf niet te zien is. Althans niet tijdens de uitvaart. Net zoals bij kisten zijn er ook diverse varianten van opbaarplanken. Zo zijn er opbaarplanken van bamboe, wilgentenen en verschillende soorten hout verkrijgbaar.

Kisten en opbaarplanken worden door uitvaartverzorgers met het ‘Eerlijke-Uitvaarten’-predicaat tegen hun inkoopkosten doorberekend. Dus zonder toeslagen.

Meer weten over Kisten en opbaarplanken?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.