Plechtigheid

Plechtigheid

De laatste samenkomst om afscheid te nemen

De plechtigheid oftewel de laatste samenkomst om afscheid te nemen van de overledene is vaak in de aula van de begraafplaats of het crematorium. Afhankelijk van de geloofsovertuiging van de overledene kan de plechtigheid grotendeels naar eigen wens worden ingevuld. 

Locatie plechtigheid en uitvaart

Vaak komt het voor dat zowel de plechtigheid als de uitvaart plaatsvinden in de aula of het crematorium. Dit omdat u dan alle onderdelen van de uitvaart (plechtigheid, begrafenis/crematie en condoleance) op één locatie hebt.

Steeds vaker houdt men de afscheidsplechtigheid op een alternatieve locatie. Dat mag van alles zijn. Zo zijn er plechtigheden in tuinen gehouden, restaurants, buurthuizen, bedrijfskantines, noem maar op. Het enige waar we dan rekening mee moeten houden is of de beheerder van de locatie het toestaat dat er een overledene komt te staan. Maar in overleg is er heel veel mogelijk.

Invulling plechtigheid

De één kiest voor een wat meer standaard plechtigheid met sprekers afgewisseld met muziekstukken. Een ander wil gewoon een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. En weer een ander wil een groots opgezet spektakel met dragers, een koor en andere live muziek.

Ook hierbij is alles mogelijk. Maar het zal duidelijk zijn dat er grote verschillen in de uiteindelijke uitvaartkosten zitten.

Meer weten over Plechtigheid?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.