Rouwkaarten

Rouwkaarten

Op het gebied van rouwkaarten is van alles mogelijk

Een rouwkaart is het laatste document waar de naam van de overledene op wordt vermeld. Het is dus belangrijk dat voor de overledene zorgvuldig een rouwkaart wordt uitgezocht. Vooraf kunt u zich verdiepen in de keuze van de rouwkaart.

De tekst op de rouwkaarten

De die op de rouwkaart komt te staan wordt vaak samengesteld door de nabestaanden. Omdat een overlijden ook vaak onverwachts gebeurt is er niet gelijk een tekst voorhanden. De uitvaartondernemer heeft dan voorbeelden voor u, zodat u makkelijker kunt bedenken welke tekst op de rouwkaarten moet komen te staan. U kunt er ook voor kiezen om de rouwkaart een persoonlijk karakter te geven door bijvoorbeeld een foto of afbeelding van de overledene persoon er op te plaatsen.

Ontwerp van de rouwkaarten

De opties voor het ontwerpen van rouwkaarten zijn eindeloos. Zo zijn er de klassieke rouwkaarten op roomwit karton met een grijs kader. Maar er bestaan natuurlijk genoeg mogelijkheden voor een persoonlijk ontwerp. Zo kunt u kiezen voor rouwkaarten van hoogglans in alle vormen en kleuren die u maar kunt verzinnen. Een klassieke rouwkaart is meestal wel voordeliger dan een helemaal zelf ontworpen kaart.

Kosten rouwkaarten

De kosten van een rouwkaart vallen in drie delen uiteen. Zo betaalt u voor het ontwerpen/zetten van de rouwkaarten. Daarna komen de kosten van het drukken en die van de afwerking. Tenslotte moeten de enveloppen, de rouwzegels en de verzendsets worden betaald.

De uitvaartverzorger kan meestal wel een goede inschatting maken van de te verwachten kosten voor de rouwkaarten. Bedenk dat door de relatief hoge basiskosten (ontwerp/zetten) een kleine hoeveelheid rouwkaarten relatief duurder is dan een grotere hoeveelheid.

Meer weten over Rouwkaarten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.