Rouwvervoer

Rouwvervoer

Onderscheid tussen een overbrenging en een staatsierit

Tijdens de uitvaart zal de overledene moeten worden vervoerd van het rouwcentrum, kerk of woonhuis naar de begraafplaats of het crematorium. Voor het rouwvervoer zijn diverse mogelijkheden waaruit kan worden gekozen.

Overbrenging

Bij het rouwvervoer maken we onderscheid in een overbrenging en een staatsierit. Een overbrenging is het vervoer van de overledene van de ene locatie naar de andere. Ligt bijvoorbeeld iemand in het mortuarium van een ziekenhuis en moet deze thuis of in een rouwcentrum worden opgebaard, heet dat overbrengen. Voor overbrengingen wordt vaak een speciale overbrengauto gebruikt.

Staatsierit

De staatsierit is de laatste rit van de overledene op de dag van de uitvaart. Zoals de rit van huis, waar de overledene ligt opgebaard, naar de begraafplaats of het crematorium. Voor de staatsierit wordt doorgaans een mooie, luxe rouwauto gebruikt. Voor een staatsierit zijn er vele vormen van vervoer mogelijk. Zo heb je de rouwmotor met zijspan, de rouwbakfiets en de rouwtruck. En natuurlijk de rouwkoets met meerdere paarden. Alles is mogelijk.

Alle vormen van rouwvervoer kosten geld. Een overbrenging is meestal iets goedkoper dan een staatsierit.

Meer weten over Rouwvervoer?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.